Choď na obsah Choď na menu
 


Sloniky

Slony pri napájadleSlony sú najväčšími a najťažšími suchozemskými cicavcami dnešných čias. Žijú v čriedach s mimoriadne pevnými spoločenskými väzbami. Ich obrovské rozmery – mnohé sú vyššie ako 3 metre a dosahujú hmotnosť až 2400 – 7500 kilogramov a mnohoúčelový chobot (dosahuje dĺžku až 1,8 m) pripomínajú, že sa stali poslednými pozostalými chobotnatcov. Podľa fosílnych zvyškov objavených v Pakistane sa predchodca slona podobal na veľkého diviaka.

 Slonia populácia sa na istý čas dokonca premnožila, čo sa v Afrike stalo vo viacerých národných parkoch, kde mali tieto obrovské zvieratá vytvorené kvalitné životné podmienky. Davidova manželka Daphne tiež pracovala v národnom parku. Starala sa o opustené mláďatá slonov, nosorožcov, byvolov, zebier, impál a ďalších zvierat, ošetrovala ich a snažila sa ich navrátiť späť do divočiny. Po manželovej smrti v roku 1977 založila centrum pre slony v nairobskom národnom parku.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

:D :D

(Daniela, 3. 12. 2011 16:01)

OK, už to je lepšie :D

viac, viac

(Daniela, 2. 12. 2011 17:32)

Dajte tu viacej obrázkov :)